Понеділок
29.04.2024
13:29


Форма входу

Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Мій профіль | Вихід | RSS Ви увійшли як ЯССЯ | ...
МЕГА КОНТЕНТ
Головна Реєстрація Вихід
Головна » 2011 » Травень » 7 » Полонський район смт Понінка фабрика КПК
14:29
Полонський район смт Понінка фабрика КПК
Гігант при смерті?
Ліквідація Понінківського картонно-паперового комбінату може призвести до вимирання 10-тисячного селища
 
ОСЬ ПІДБІР СТАТЕЙ та брехливий коментар директора КПК з інтрнету... та мої власні спостереження!

2004-2005 рік:

Понінківський картонно-паперовий комбінат, що в селищі Понінка Полонського району Хмельницької області, став фінансовою дірою, в якій зникають мільйони гривень. А все тому, що підприємству з унікальними потужностями в державі не знайшлося роботи. Простоює обладнання, не працюють люди, а їм за кожен день вимушеного неробства мають платити 2/3 денної зарплати. Отож щомісяця Понінківський КПК "важчає" на 600 тисяч гривень, це тільки фонд зарплати, а ще ж рахунки за електроенергію, комунальні послуги...
Особливо прикро, що простоює підприємство саме тепер, коли після зробленого інвестором в минулому році ремонту, нарешті запрацювало у стабільному режимі. Інвестор – державна акціонерна холдингова компанія "Укрпапірпром" – вклав у Понінківський КПК 23 мільйони гривень. У 2004 році комбінат почав випускати продукцію, і у жителів Понінки з’явилася надія, що нарешті буде стабільна робота і регулярна зарплата.
Але в березні цього року комбінат знову припинив роботу, ставши неплатоспроможним. "Нам, як-то кажуть, не вистачило кількох метрів до берега доплисти", – розповідає директор з виробництва Ананій Філенко, один з багатьох понінківців, який присвятив цьому виробництву життя. – Кошти закінчились, і з 4 квітня у нас санація". Тепер тут керують парадом санатори, яких призначив Господарський суд для відшкодування кредиторських заборгованостей. Поки суд та справа, борги комбінату зростають, а надія, що він колись знову запрацює – тане.
Всього у комбінату – близько 16 млн грн боргів. Якщо прийде новий інвестор, він має сплатити всі борги і тільки тоді зможе довкладати кошти, яких не вистачило "Укрпапірпрому". Сам "Укрпапірпром" активно шукає нового інвестора.
"Прикро, що комбінат зупинився саме тепер. Адже тільки в минулому році, коли "Укрпапірпром" вклав у підприємство значні кошти, він уперше став привабливим для інвестицій. А тепер ми можемо легко втратити цей здобуток, – каже голова Полонської райдержадміністрації Анатолій Бученко. – Цю проблему не вирішити ні на рівні району, ні на рівні області – це проблема держави".
За великим рахунком мешканцям Понінки байдуже, буде інвестором ДАХК "Укрпапірпром" чи хтось інший. Аби була робота. Селище Понінка від початку будували під це виробництво, це, по суті, не селище, а невелике містечко, де люди не тримають корів та такого іншого. І комунальні мережі – водовідведення, електроенергія, зав’язані також на КПК.
За словами голови райдержадміністрації, підприємство, а разом з ним і селище, могло б урятувати від банкрутства державне замовлення на випуск паперу для підручників. Але і його підприємство не отримало.
Колись злощасний комбінат забезпечував паперовою продукцією школярів не тільки України. За радянських часів самих лише зошитів на Понінківському КПК випускали 900 мільйонів штук на рік – п’яту частину всіх зошитів, які продукувались у Радянському Союзі. Машини, які включають весь цикл виробництва від сировини до готового паперу, – розміром з 2-3-поверховий будинок.
Унікальний на теренах України, а може, й усього СНД, має більш ніж двохсотрічну історію. Папір тут виробляють аж з 1787 року. Того року пан Карвіцький, який мав у цих краях маєток, ловив зі своїми кріпаками рибу в річці Хомора. Вони впіймали сітями маленьку бочечку червінців. Розповідають, там були різні монети – царське золото, польські злоті. Пан був людиною розумною і замість пропити й прогуляти скарб побудував на ті гроші водяний млин, а при ньому – невеличке паперове виробництво. Чотири кріпаки за добу виготовляли чотири пуди паперу. За сировину правила осока, якої тоді багато росло в цих краях, з неї виходило довге волокно – саме те, що треба для якісного паперу. Згодом установили варочні котли і виготовляли з ганчір’я папір з водяними знаками, на якому тоді друкували гроші – так званий орловський друк.
Але славна історія не гарантує благополуччя на віки. Не сьогодні-завтра і комбінат, і Понінка – можуть назавжди зникнути з карти України. На підприємстві кажуть, тепер є три варіанти розвитку подій: або повернеться старий інвестор, сплатить борги і комбінат буде працювати; або прийде новий спонсор, також сплатить борги і комбінат буде працювати; або комбінат збанкрутує, людей викинуть на вулицю, а обладнання поріжуть на металобрухт за 80 копійок за кілограм... Марія КУЛЕБА  

2007 рік
УВЕЛИЧИТЬГоловними причинами банкрутства комбінату стала вiдсутнiсть оборотних коштів, застаріле обладнання, податковий прес, великi процентнi ставки за користування банківським кредитом і велика вартість енергоносіїв
Колись процвітаюче підприємство – єдиний виробник зошитів у Радянській Україні, Понінківський картонно-паперовий комбінат – банкрут. За словами заступника голови Полонської райради Олександра Мельника, аби комбінат знову вийшов на ринок з конкурентоспроможною продукцією, в реконструкцію підприємства потрібно інвестувати вкласти шість мільйонів доларів.

«На даний момент про комбінат як явище не можна говорити, тому що його немає. Проте директор, заступник та ще декілька робітників на підприємстві є», - розповів Олександр Мельник. На підприємстві відбувся процес приватизації, проте акції скуповують переважно працівники комбінату. За офіційними даними, головними причинами банкрутства комбінату стала вiдсутнiсть оборотних коштів, застаріле обладнання, податковий прес, великi процентнi ставки за користування банківським кредитом і непосильна вартість енергоносіїв.
Невтішну ситуацію складає і екологічна ситуація як навколо картонно-паперового комбінату, так в селищі в цілому. Підприємство засноване в 1787 роцi на базi водяного млина i кустарного-ливарного заводу, тому очисні споруди є досить в незадовільному стані. «Бруд і відходи, які йдуть по очисних спорудах, втричі перевищують норму. Фільтрів там ніколи не було, тому районна рада виділяє 140 тисяч гривень лише на розробку документації по вирішенню заміни очисних споруд», - повідомив Олександр Володимирович. Також влада планує спорудити дамбу, по якій будуть стікати відходи, бо на даний момент усі викиди потрапляли до річки Хомори, яка в районі Понінки майже пересохла.
Сьогодні до Понінки приїде голова постійної комісії з питань бюджету ОДА Микола Агарков. З представниками Полонської та Понінківської рад проведуть збори по вирішенню питання екологічної ситуації в смт Понінка. «Найперше, що мене турбує, – незадовільний стан очисних споруд, погане забезпечення села водою, а питання комбінату є досить важке, щоб його порушувати для нас. Взагалі питання існування комбінату в цілому, мабуть, недоречне…», - сказав Микола Агарков.
За словами Олександра Мельника, Міністерство комунального господарства ніби виділило для комбінату 500 тисяч гривень, але цих коштів не вистачить на те, щоб підприємство знову запрацювало.
Колись Понiнкiвський КПК було великим пiдприємством, яке складалося з чотирьох основних i семи допомiжних цехiв: картонно - паперове виробництво, зошитове виробництво, цех паперiв з силiконовим покриттям, цех залiзобетонних виробiв. А також допомiжнi цехи: теплоенергоцентраль, цех водопiдготовки i очистки стiчних вод, ремонтно-механiчний та ремонтно-будiвельний цех, електроцех, транспортно-сировинний цех та залiзничний.
 
 
ще щось роблять!
 
 
 
 
2011 рік ФОТОРЕПОРТАЖ
 
 
 
 
 
 
 
 
ФАБРИКА ПРАЦЮЄ , АЛЕ НІХТО РОБОТИ НЕБАЧИТЬ!!!! ::::
ось почитайте кумедне інтевю Петра Сімчишина керівника "могутньої команди"
Хмельницька обласна газета „НОВА”
четверг, января 7, 2010 | Posted by medik
http://qe0.org/?p=150
 
Картонно-паперовий комбінат в смт. Понінка знову працює!!!  ???

Близько трьох років тому відомий своєю продукцією на території всієї країни та за її межами картонно-паперовий комбінат, який знаходиться в смт. Понінка, Полонського району Хмельницької області, було визнано банкрутом. Величезне підприємство, на якому працювало багато мешканців району, і забезпечувало зошитами майже увесь Радянський Союз, збанкрутувало.
Причин називали багато – вiдсутнiсть оборотних коштів, застаріле обладнання, податковий прес, великі відсоткові ставки за користування банківським кредитом і велика вартість енергоносіїв. Влада розуміла, що втратила колосальні прибутки, проте не наважувалася вкласти кошти аби відновити паперову галузь на Хмельниччині.

Десять місяців тому на комбінаті почалося нове життя. Могутня команда, яку очолив Перто Сімчишин, відразу почала діяти в потрібному напрямку. Щоправда, колишній ВАТ «Понінківський картонно-паперовий комбінат» перетворився на потужне підприємство з приставкою ТОВ.
- Ми знали, на що йшли, проте були впевнені, що врятуємо комбінат, бо у нашій команді лише професіонали, які знають свою справу, – розповів директор ТОВ «Понінківський картонно-паперовий комбінат» Петро Сімчишин. – Ми зробили реорганізацію підприємства. Величезні цехи та станки, які ми не використовуємо, йдуть на продаж, а ці гроші виділяються на погашення боргів з ВАТ «Понінківський картонно-паперовий комбінат».
Наразі ТОВ «Понінківський картонно-паперовий комбінат» виготовляє картон та папір для гофрування (призначений для виготовлення гофрокартона).
- Підприємство має багато замовлень. Одним з наших великих клієнтів є Волинське підприємство, яке пакує свою продукцію у наш картон. За десять місяців роботи картонно-паперового комбінату ми вийшли на 47 мільйонів гривень товарообігу, – розповів директор підприємства Петро Сімчишин.
Наразі підприємство забезпечує роботою близько 400 мешканців Полонського району. Найнижча заробітна плата – півтори тисячі гривень.
- Я рада, що відновився комбінат, – розповіла понінківчанка Віра Свінціцька, яка працює на підприємстві. – Тепер не потрібно їхати на заробітки, адже достойну зарплату можна отримувати і в нашому селищі.
Петро Сімчишин запевнив, що заробітна плата на підприємстві виплачується вчасно, так як і виплати в пенсійний фонд, податкову та сплата комунальних послуг.

 

 
Прочивши багато інформації про фабрику і побачивши на власні реальну роботу цієї фабрики, можна твердо сказати... з ТАКИМ КЕРІВНИЦТВОМ можна зайти тільки " на той світ"!!!
 
залишайте свої коментарі!

 
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 15590 | Додав: ЯССЯ | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 151 2 »
15 FridaOa  
0
Πpивет!
Я пpивeтствую жeнщин, у котоpых xвaтaeт мyжeства нaслaдиться любoвью мнoгиx жeнщин и выбрать ту, кoторaя бyдeт еe лyчшим другoм во врeмя ухaбиcтoй и cумacшедшeй дoрoги, нaзывaeмой жизнью.
Я xoтелa быть этим дpугом, а не пpocто стaбильнoй, надежнoй, скучнoй домoхoзяйкой oбычнoй супрyжеcкoй пары.
Мнe 25 лет, Фpида, из Дании.
Μoй пpофиль здecь: https://1pt.co/6pet6

14 WillieFrami  
0
<b>Гама Казино: Вратари Вашего Везения</b>


В мире азартных развлечений есть место, где время останавливается, а каждый миг наполнен возможностями. Это место – Гама Казино. Встречайте волшебный мир азартных игр, где реальность переплетается с фантазией, а удача становится вашим надежным спутником <a href=https://institute12mai.ru>казино гама</a>.


<b>Путешествие в мир Гама</b>


Открыв двери казино Гама, вы вступаете на территорию, где атмосфера пронизана азартом и волнением. Это место, где каждый гость чувствует себя как дома, в окружении блеска и роскоши. Наше казино приглашает вас на захватывающее путешествие в мир азартных развлечений, где каждый шаг наполнен возможностью выигрыша и волнения.


<b>Оазис разнообразия</b>


В Гама Казино вы обнаружите огромное разнообразие игр, которые удовлетворят даже самые изысканные вкусы. Независимо от того, предпочитаете ли вы классические игровые автоматы или предпочитаете высокие ставки в карточных играх, у нас есть все, что вам нужно. Почувствуйте азарт рулетки, испытайте удачу в блэкджеке или сразитесь за джекпот в игровых автоматах – в Гама Казино вы найдете все, что нужно для захватывающего времяпрепровождения.


<b>Игры, созданные для победителей</b>


Мы в Гама Казино гордимся тем, что предлагаем только лучшие игры от ведущих разработчиков программного обеспечения. Наши игры обладают потрясающей графикой, захватывающим игровым процессом и щедрыми выплатами. Благодаря нашему строгому отбору игр, вы можете быть уверены, что каждый спин, каждая ставка и каждый ход в наших играх - это шанс на победу.


<b>Зеркало вашего успеха</b>


Для нас важно, чтобы вы могли наслаждаться игрой в любое время и в любом месте. Поэтому мы предлагаем вам Гама Казино Зеркало – инновационное решение, которое обеспечивает непрерывный доступ к нашему казино, даже если основной сайт временно недоступен. Благодаря Гама Казино Зеркалу вы можете играть в ваши любимые игры в любое время, не ограничивая себя ни в чем.


<b>Удобство и безопасность</b>


Мы в Гама Казино придаем большое значение вашему комфорту и безопасности. Наша команда профессиональных сотрудников всегда готова помочь вам с любыми вопросами или проблемами, возникшими во время игры. Мы также используем самые современные технологии шифрования, чтобы гарантировать безопасность ваших личных данных и финансовых операций.


<b>Приглашение в мир азарта</b>


Гама Казино – это не просто место для азартных игр. Это место, где рождаются легенды, где мечты сбываются и где каждый гость чувствует себя как победитель. Мы приглашаем вас присоединиться к нам и окунуться в увлекательный мир азарта и веселья. Добро пожаловать в Гама Казино – место, где каждый может стать настоящим победителем!

13 Danielvet  
0
<b>Погружение в Мир Раменбет: Зеркало Успеха</b>


Существует место, где азарт витает в воздухе, где каждый поворот пропитан возможностью, а каждый щелчок мыши приносит новые эмоции – это мир Раменбет. Для тех, кто ищет захватывающие приключения и волнение азарта, Раменбет казино – не просто игровая площадка, это целый мир развлечений и возможностей <a href=https://blankplus.ru/>Рамен бет</a>.


<b>Игровое Путешествие: Вход в Раменбет Казино</b>


Войдя в виртуальные двери Раменбет казино, каждый посетитель оказывается в удивительном мире, где правят правила азарта и удачи. Раменбет – это не просто набор игр и ставок, это место, где реальность сливается с фантазией, а возможности становятся бесконечными. Здесь каждый ждет своего шанса на великолепный выигрыш и незабываемые эмоции.


<b>Открытие Дверей Удачи: Раменбет Зеркало</b>


Для тех, кто жаждет погрузиться в мир Раменбет казино в любое время и в любом месте, существует специальное решение – Раменбет зеркало. Это виртуальное отражение игрового мира, где каждый может насладиться теми же играми, возможностями и выигрышами, что и на основном сайте. Раменбет зеркало открывает двери в мир азарта в одно касание, позволяя ощутить всю магию игры где угодно и когда угодно.


<b>Волшебный Мир Ramenbet: Игра в Любое Время</b>


Для многих Раменбет зеркало становится надежным спутником в их игровых приключениях. Будь то на ходу, во время перерыва на работе или уютно устроившись в домашнем кресле, Раменбет зеркало всегда готово погрузить вас в мир азарта и возможностей. Это не просто доступ к играм – это ворота в волшебный мир Ramenbet, где каждый может стать героем своей собственной истории успеха.


<b>Игровое Возбуждение: Рамен Бет – Ваша Площадка Для Побед</b>


Но Раменбет казино – это не только место для развлечений, это источник волнующих эмоций и ярких впечатлений. Великолепная графика, захватывающий геймплей и щедрые выигрыши делают каждую игру на Раменбет зеркало настоящим праздником азарта. Здесь каждый может почувствовать себя частью чего-то большего, ощутить адреналин победы и радость достижения новых высот.


<b>Встреча с Новыми Вызовами: Игровая Вселенная Ramenbet</b>


Раменбет – это не просто казино, это целый мир разнообразных возможностей. Вне зависимости от ваших предпочтений – классические игры, слоты, настольные игры или живое казино – здесь каждый найдет что-то по своему вкусу. Раменбет казино постоянно обновляется и развивается, предлагая своим посетителям самые актуальные и захватывающие игры, открывая новые горизонты азартных развлечений.


<b>Раменбет: Мир Безграничных Возможностей</b>


В мире Раменбет казино каждый может стать главным героем своей собственной истории. Здесь нет места для скучных моментов или рутины – каждый ход, каждая ставка приносит новые эмоции и ощущения. Раменбет зеркало открывает двери в этот захватывающий мир для всех желающих, приглашая насладиться игрой, азартом и победой.


<b>Погружение в Мир Азарта: Встречайте Раменбет!</b>


Таким образом, Раменбет казино и Раменбет зеркало – это не просто игровые площадки, это целый мир возможностей и развлечений. Здесь каждый может найти что-то по своему вкусу и насладиться азартом и волнением игры. Вперед, в мир Раменбет – мир азарта, удачи и невероятных приключений!

12 Danielvet  
0
<b>Погружение в Мир Раменбет: Зеркало Успеха</b>


Существует место, где азарт витает в воздухе, где каждый поворот пропитан возможностью, а каждый щелчок мыши приносит новые эмоции – это мир Раменбет. Для тех, кто ищет захватывающие приключения и волнение азарта, Раменбет казино – не просто игровая площадка, это целый мир развлечений и возможностей <a href=https://soundrate.ru/>Рамен бет</a>.


<b>Игровое Путешествие: Вход в Раменбет Казино</b>


Войдя в виртуальные двери Раменбет казино, каждый посетитель оказывается в удивительном мире, где правят правила азарта и удачи. Раменбет – это не просто набор игр и ставок, это место, где реальность сливается с фантазией, а возможности становятся бесконечными. Здесь каждый ждет своего шанса на великолепный выигрыш и незабываемые эмоции.


<b>Открытие Дверей Удачи: Раменбет Зеркало</b>


Для тех, кто жаждет погрузиться в мир Раменбет казино в любое время и в любом месте, существует специальное решение – Раменбет зеркало. Это виртуальное отражение игрового мира, где каждый может насладиться теми же играми, возможностями и выигрышами, что и на основном сайте. Раменбет зеркало открывает двери в мир азарта в одно касание, позволяя ощутить всю магию игры где угодно и когда угодно.


<b>Волшебный Мир Ramenbet: Игра в Любое Время</b>


Для многих Раменбет зеркало становится надежным спутником в их игровых приключениях. Будь то на ходу, во время перерыва на работе или уютно устроившись в домашнем кресле, Раменбет зеркало всегда готово погрузить вас в мир азарта и возможностей. Это не просто доступ к играм – это ворота в волшебный мир Ramenbet, где каждый может стать героем своей собственной истории успеха.


<b>Игровое Возбуждение: Рамен Бет – Ваша Площадка Для Побед</b>


Но Раменбет казино – это не только место для развлечений, это источник волнующих эмоций и ярких впечатлений. Великолепная графика, захватывающий геймплей и щедрые выигрыши делают каждую игру на Раменбет зеркало настоящим праздником азарта. Здесь каждый может почувствовать себя частью чего-то большего, ощутить адреналин победы и радость достижения новых высот.


<b>Встреча с Новыми Вызовами: Игровая Вселенная Ramenbet</b>


Раменбет – это не просто казино, это целый мир разнообразных возможностей. Вне зависимости от ваших предпочтений – классические игры, слоты, настольные игры или живое казино – здесь каждый найдет что-то по своему вкусу. Раменбет казино постоянно обновляется и развивается, предлагая своим посетителям самые актуальные и захватывающие игры, открывая новые горизонты азартных развлечений.


<b>Раменбет: Мир Безграничных Возможностей</b>


В мире Раменбет казино каждый может стать главным героем своей собственной истории. Здесь нет места для скучных моментов или рутины – каждый ход, каждая ставка приносит новые эмоции и ощущения. Раменбет зеркало открывает двери в этот захватывающий мир для всех желающих, приглашая насладиться игрой, азартом и победой.


<b>Погружение в Мир Азарта: Встречайте Раменбет!</b>


Таким образом, Раменбет казино и Раменбет зеркало – это не просто игровые площадки, это целый мир возможностей и развлечений. Здесь каждый может найти что-то по своему вкусу и насладиться азартом и волнением игры. Вперед, в мир Раменбет – мир азарта, удачи и невероятных приключений!

11 AlmaLit  
0
Πривeт!
Я приветcтвую женщин, у котoрыx хватaет мужеcтва насладитьcя любовью многих женщин и выбpать ту, котоpaя будeт eе лучшим дpугом вo врeмя уxaбистoй и cyмaсшeдшей дoрoги, нaзывaемой жизнью.
Я хoтeла быть этим другoм, а не пpoсто стaбильной, надежной, скучнoй домоxoзяйкoй oбычной супружеcкoй пaры.
Mне 25 лeт, Αльмa, из Дaнии.
Мoй пpoфиль здеcь: http://erkatrola.gq/zpg-87611/

10 MargaritaEt  
0
Πpивет вcем, рeбята! Я знаю, мoe сoобщениe мoжeт быть cлишком кoнкpeтным,
Ηо моя сестра нашлa xoрошего мyжчинy, и oни пожeнились, а как насчeт мeня?! :)
Μне 27 лeт, Мapгаpита, из Pумынии, также знаю английский и нeмeцкий языки
И... у меня специфичecкое зaболeвaние, именyeмоe нимфомaниeй. Κто знает, чтo это такoe, меня пoймут (лyчше сказать сразy)
Ax дa, я очeнь вкуснo готовлю! а я люблю нe толькo готoвить ;))
Я наcтоящая дeвушка, нe пpоcтитуткa, ищy cepьезных и горячих oтнoшeний...
Β любoм cлучае, вы мoжeтe нaйти мой профиль здecь: http://tibrononcoa.ga/idl-63518/

9 Elenahic  
0
Πривет!
Я замeтила, что многие пaрни пpедпочитают oбычныx девушек.
Я aплодиpyю мyжчинaм, y кoтоpых xватилo смелocти наcлaдитьcя любовью многих женщин и выбpaть ту, кoтoрaя, как он yзнал, будeт eго лучшим дрyгом вo время уxабистoй и сyмaсшедшей доpоги, называемoй жизнью.
Я xотeла бы быть той пoдрyгой, а не просто cтaбильной, надeжной и cкyчной домоxозяйкой.
Μнe 27 лeт, Εленa, из Чеxии, тaкжe знаю английcкий язык.
B любoм cлучаe, вы можeтe найти мoй прoфиль здесь: http://tionetwayponhupow.tk/idl-38040/

8 CatherinaDive  
0
Πривeт!
Я заметила, что мнoгиe парни пpедпoчитают oбычныx девyшек.
Я aплодирую мужчинам, у кoторых хватилo смелoсти нacлaдитьcя любoвью мнoгих жeнщин и выбрать ту, котoрая, как он узнал, бyдeт eго лyчшим дpугoм вo вpeмя ухабистoй и сумaсшедшeй дороги, нaзывaeмoй жизнью.
Я хoтелa бы быть тoй пoдpугой, а нe просто cтaбильной, нaдeжнoй и скyчнoй дoмохoзяйкoй.
Μне 24 лeт, Кaтерина, из Чeхии, такжe знаю английcкий язык.
B любoм cлyчae, вы мoжeтe нaйти мой пpoфиль здесь: http://tefima.tk/idl-37410/

7 Alexandervew  
0
Создaй ее клoн в этой игpеǃ!ǃ http://steamigpredsishe.tk/prd-64160/
И оттрaxaй ее бeз oгpаничeний, так кaк всeгдa хотел. Онa тeбe нe откажeтǃ
Eсли хoчeшь - тpaxни нe только ее, нo и еe подрyжкy. Οднoвpeменнo!
... a можeт ты xoчeшь что бы oнa трaxнyлa тебя? :)

6 Linanak  
0
Пpивет!
Βозмoжнo, мое cоoбщение слишком cпецифично.
Ηо моя стapшая cеcтра нaшла здеcь зaмeчaтельногo мужчинy, и у ниx пpeкраcныe отношeния, а кaк нacчeт мeня?
Mнe 27 лет, Лина, из Чеxии, aнглийский язык тожe знаю.
И... лучшe cказaть cразy. Я биcексуальна. Я нe peвнyю к дpyгой женщинe... ocoбeннo еcли мы зaнимaeмcя любовью вмеcте.
Aх дa, я очeнь вкycнo готoвлю! И я люблю не тoлько готoвить ;))
Я нacтоящая дeвyшкa и ищу сeрьeзные и гоpячие oтнoшeния...
Β любом слyчaе, вы мoжетe нaйти мой прoфиль здeсь: http://progesesgye.gq/item-24878/

1-10 11-15
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту

Категорії розділу
Програми [7]
Музика [6]
Фото [0]
Відео [16]
Наука [3]
Новини [3]
Ігри [0]
Книги [1]

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

тех поддержка - rhjvcz@meta.ua . megakontent.at.ua© 2024
Використовуються технології uCoz